18 d’octubre 2006

Gemma Rufach presenta al CCCP "Enllaços", diàlegs d'engoixa i de joia.

El Centre de Cultura Contemporània de Pardinyes presenta una nova exposició dins de l'àmbit del Gravat, tema monografic del cicle expositiu d'enguany. "Enllaços" de l'artista GEMMA RUFACH NOVAU (premi de gravat Ciutat de Lleida de l'any 2.000). Una mostra que serà inaugurada el divendres dia 20 d'octubre a les 20:00 a la Sala Rogeli Aragonès i que durarà fins al dia 12 de novembre, de 19 a 21 els dies feiners i de 12 a 14 hores els diumenges.
Li agrada dir que és de la Noguera. S'inicia al món de l´art de la mà de l´Irene Solsona, i pel camí es troba amb Manel Viusà iCamps i amb ell el gravat. L'artista pensa que que si no hagues sigut per ells, no estaria ni aqui ni fent aixó, "ells en són els autèntics responsables", afirma.
Segons Rufach, trobar-se davant d´una planxa per iniciar un gravat li suposa de fer un exercici de síntesi, de dialeg entre el seu pensament i l´obra en sí. El motiu que empra, és quasi sempre els sentiments i el llenguatge en el gravat, on cal veure-hi la dificultat de com transmetre un sentiment en un paper.
Enllaços per a Gemma Rufach "són les misterioses confluències que afloren a l´obra i que fan sorgir una relació amb els diferents elements, la síntesi que insinuar significacions es una constant on pren molta importància el traç per fer de cada obra un impacte emocional. Són diàlegs d´angoixa i també de joia que li donen un joc intimista, i alhora un sentit dinàmic."
Enllaç amb el comentari a la web: http://cat.lleida.com/exposicions/local.html?local=1093