04 de setembre 2006

La Sala Rogeli Aragonès presenta el 15 de Setembre a: Josep Mateu Profitòs


El dia 15 de setembre el Centre de Cultura Contemporània a la sala d'exposicions Rogeli Aragonès, presenten a Josep Mateu Profitòs, l'inauguració serà com sempre a les 20:00 h., de la mà del Comisari Elies Domingo.


L'autor neix a Balaguer el 1955, és Llicenciat en Història Contemporània i en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat cursos de paper i gravat a Capellades i Fuendetodos respectivament. Ha participat en el 7 Encuentro de Artistas Plásticos en Calilegua (Jujuy-Argentina) en 2004. Ha realitzat diferents exposicions individuals i col.lectives d’escultura i gravat en diverses localitats de Catalunya i Argentina. Té escultures públiques en diverses localitats de Catalunya. Actualment és professor de plástica i socials a l’I.E.S. Manuel de Pedrolo de Tàrrega.


"Pre-visions"
és el títol de l'exposició que ens presenta a la Rogeli Aragonés una exposició de gravat sense estampes, tan sols amb alguns dels elements previs característics del treball del gravador. Les planxes de fusta tallades, marcades, enfonsades, en algun cas ni això. La tinta negra, amb alguna pinzellada de blanc, no es transfereix a cap paper, queda expectant. Alguns elements afegits, teles, papers, jugant amb la fusta i contrariant-la.Un material totalment estrany, la ceràmica, blanca, mínima, suspesa, encastada, marcada, vol compensar una absència. I un afany: fer present i protagonista aquest treball preliminar, gairebé primigeni, d’esgarrapar i ennegrir una fusta.