28 de juliol 2006

Casa energètica, un nou context expositiu que es presenta a la Sala Rogeli Aragonès el 31 de juliol a les 20:00 h.




Consisteix en un espai, reproducció a escala real, d’ un concepte de vivenda hipotètic i completament experimental, basat en el ‘Proyecto Revolucionario de Ahorro Energético ’ (2006, Pedro & Diego Serrano), el qual naix de la intenció dels seus creadors (Diego Serrano y Pedro J. Serrano - fundadors de l’Estudi de disseny ‘Innova Interiorismo’) de reflectir i donar solució, amb propostes transgressores i agosarades, a allò que actualment més preocupa a la societat en lo referent al consum i sostenibilitat en el model actual de vivenda, estat de preocupació promogut pels mitjans de difusió i certes entitats governamentals, entengui’s: reciclatge, estalvi energètic, etc., i plantejat com l’ únic objectiu de portar aquest plantejament l’extrem.

El resultat pot sorprendre al visitant, al demostrar que s’ha trobat la forma de introduir un nou nivell en el cicle de l’estalvi energètic (fins ara protagonitzat per la introducció de la captació de l’ energia solar mitjançant plaques solars), aquest nou nivell consisteix en la retenció i re-utilizació de la llum despresa pels elements de la il·luminació, els quals a la vegada ‘cremen’ dita corrent elèctrica, es malbarata a l’ instant… però com captar dita energia? Com obtenir un re-aprofitament d’ ella? Com adaptar els postres hàbits a aquesta filosofia?

Els objectes del nostre entorn tenen la resposta, tal i com diria l’eslògan del circ: “Passin i vegin…”, ho podreu descobrir del 31 de juliol al 13 de agosto.