22 de juny 2006

Mar Tomas Benedicto (llengua catalana) i Maria Adelaide Castelli (llengua castellana) guanyadoras de la 14ena edic. "Cartes de Desamor"

A la Sala d’Actes de l’Organització de Veïns de Pardinyes, ORVEPARD, a les nou del vespre del dia 14 de juny de 2006, es reuneix el Jurat del 14è Certamen Literari “Cartes de Desamor” amb l’assistència de: Francesc Català, Xavier Solé, Salomé Ribes i, com a secretària, Anabel Ramos. Comptem amb el veredicte emés per correu electrònic de Daniel Aldaya i Roser M. Queralt, que no han pogut assistir.



S’han presentat al Certamen 169 cartes, de les quals 48 estan escrites en llengua catalana i 121 en llengua castellana. La difusió del Certamen a través d’Internet ha convocat participants de diversos països d’Amèrica del Sud, d’Europa, de Sud-àfrica així com de la majoria de les comunitats autònomes i comarques de Catalunya.



A continuació es repassen les Bases del 14è Certamen per tal de descartar les cartes que no s’hi ajustin i es posen a votació les seleccionades prèviament pels membres del jurat.



Atès el resultat de la votació de la selecció de les cartes escrites en català, queda guanyadora la carta amb títol Sempre Sol i amb pseudònim Sempre Lluna que, un cop oberta la plica correspon a Mar Tomàs Benedicto. Amb una carta que, tot i el poc espai que permet, ens diu moltes coses, aconsegueix fer salts entre el present i el passat d’una dona que ha estat a l’ombra d’un personatge important.



Atès el resultat de la votació de la selecció de les cartes escrites en castellà, queda guanyadora la carta amb títol Amante Nefasto i amb pseudònim 777 que, un cop oberta la plica correspon a Maria Adelaide Castelli. Amb un escrit que amb contundència, cruesa i ironia desmitifica la figura de l’amant mitjançant un llenguatge fresc i metàfores quotidianes.



Nota: Recordem que la proclamació del veredicte i entrega dels premis tindrà lloc el dissabte 24 de juny a les 12:00 en el Centre Cívic de Pardinyes (St. Pere Claver, 1) en el transcurs d'un vermouth que el Centre de Cultura Contemporània i la Comissió de Cultura ofereixen als assistents a aquest acte.