25 d’abril 2006

169 cartes opten a la 14ena. edició de "Cartes de Desamor"

Un total de 169 cartes concorren al certamen que organitza la Comissió de Cultura d'Orvepard, el Centre de Cultura Contemporània de Pardinyes i Orvepard en la seva 14ena edició.

La fita d'enguany pretenia d'aconseguir una major presència de la llengua catalana i consolidar un major nivell literari de les obres a concurs, per la qual cosa es va comptar amb el suport inestimable de "Segre" per a l'edició en català que en va assumir la publicitat feta en el setmanari "Presència" d'abast nacional.

Per la seva banda el grup "La Manyana" en va publicitar en la seva edició les bases en castellà.

Una primera valoració de la coordinadora del certamen Anabel Ramos així ho certifica amb un total de 48 cartes en llengua catalana i 121 cartes en llengua castellana i un nivell molt superior en la seva qualitat literària en la comprobació obligada de que les cartes presentades s'ajustessin estrictament a les bases.

Continua mantenint-se però la internacionalitat del certamen, en haver-se rebut cartes des de la República Argentina, República de Veneçuela, República de Xile, els Estats Units i França.

Recordem que la dotació a la carta guanyadora és de 600€ per a cada una de les dues modalitats lingüístiques, que serà entregat en el decurs d'una gala literària que tindrà lloc entre finals de maig i principis de juny en una data encara a determinar, i que anirà en funció de la tasca del Jurat, que volem que representi una festa de la cultura a Pardinyes on hi haurà participació de les diferents seccions que composen la Comissió de Cultura a invitació del Centre de Cultura Contemporània.

El Jurat d'enguany estarà format per Anabel Ramos (Bibliotecària com a Secretària del Jurat en representació del comité organitzador, Daniel Aldaya ( poeta i escriptor, guanyador en llengua castellana de l'edició de 2005), Roser M. Queralt (professora, Menció especial del Jurat en l'edició 2005), Salomé Ribes (Doctora en Filologia i professora de la UDL), Xavier Solé (filòleg i Director de l'IES Josep LLadonosa).